Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » Архів матеріалів

Перелік інформаційних довідок, які надаються з Державного реєстру прав, визначений у п. 50 Порядку ведення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Згідно з цим пунктом, з Державного реєстру прав надаються такі інформаційні довідки: 1) інформаційна довідка, яка надається щодо запитуваного суб'єкта. Вона містить інформацію про державну реєстрацію права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного суб'єкта на дату та час її формування; 2) інформаційна довідка, яка надається щодо запитуваного об'єкта нерухомого майна. Містить інформацію про державну реєстрацію права власності та інших речових прав на нерухоме майно, обтяження таких прав щодо запитуваного об'єкта нерухомого майна на дату та час її формування. 3) інформаційна довідка про відсутність інформації у державному реєстрі прав. У разі відсутності у Державному реєстрі прав відомостей про зареєстровані р ... Читати далі »

Переглядів: 1194 | Додав: Юлія | Дата: 08.04.2013 | Коментарі (0)

Згідно з частинами першою та другою статті 355 Цивільного кодексу України майно, що є у власності двох або більше осіб (співвласників), належить їм на праві спільної власності (спільне майно). Майно може належати особам на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності. При цьому, відповідно до статтей 356 та 368 вказаного Кодексу власність двох чи більше осіб із визначенням часток кожного з них у праві власності є спільною частковою власністю. Спільна власність двох або більше осіб без визначення часток кожного з них у праві власності є спільною сумісною власністю. Частинами сьомою та чотирнадцятою статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) державна реєстрація речових прав на нерухоме майно (далі – державна реєстрація прав) проводиться на підставі заяви власника, іншого правонабувача, сторони правочину, за яким виникло пра ... Читати далі »

Переглядів: 596 | Додав: Юлія | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Основу документаційного забезпечення діяльності будь-якого підприємства становлять організаційні, розпорядчі й довідково-ін­формаційні документи. Організаційні документи на тривалі строки закріплюють і регламенту­ють структуру, завдання, функції, обов'язки, права й відповідаль­ність органів управління та спеціалістів підприємства. Ці документи, що створюються на підприємствах, в установах, організаціях, фір­мах, разом із нормативно-правовим й, розпорядчими, довідково-ін­формаційними й документами колегіальних органів можна умовно віднести до документації із питань загальної діяльності. Бланк документа – це стандартний аркуш паперу з відтвореною на ньому постійною інформацією документа й місцем, залишеним для змінної. Встановлено два види бланків ОРД: для службових листів і загальний (для виготовлення наказів, протоколів, розпоряджень, постанов, вказівок та інших організаційно-розпорядчих до ... Читати далі »

Переглядів: 1186 | Додав: Юлія | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

01.03.2013 р. Червоноградським міським управлінням юстиції проведено 1 виступ на радіо на тему «Оголошення щодо проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги».
05.03.2013 р. Червоноградським міським управлінням юстиції проведено 1 виступ на радіо на тему: «Передплата «Офіційного вісника України» підприємствами, установами, організаціями м.Червонограда».
06.03.2013 р. Червоноградським міським управлінням юстиції розроблені та розповсюджені методичні рекомендації на тему: «Оформлення та подання документів для призначення пенсій». 
06.03.2013 р. Червоноградським міським управлінням ю ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Додав: Юлія | Дата: 02.04.2013 | Коментарі (0)

Згідно зі статтею 182 Цивільного кодексу України (далі – Кодекс) право власності та інші речові права на нерухомі речі, обтяження цих прав, їх виникнення, перехід і припинення підлягають державній реєстрації. Відповідно до статті 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» (далі – Закон) державна реєстрація прав є обов'язковою. Інформація про права на нерухоме майно та їх обтяження підлягає внесенню до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (далі – Державний реєстр прав). Права на нерухоме майно та їх обтяження, які підлягають державній реєстрації відповідно до Закону, виникають з моменту такої реєстрації Права на нерухоме майно та їх обтяження, що виникли до набрання чинності Законом, визнаються дійсними у разі відсутності їх державної реєстрації, передбаченої Законом, за умов якщо реєстрація прав та їх обтяжень була проведена відповідно до законодавства ... Читати далі »

Переглядів: 563 | Додав: Юлія | Дата: 26.03.2013 | Коментарі (0)

Згідно статті 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Статтею 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» передбачено, що інформація з Державного реєстру прав надається у формі витягу, інформаційної довідки та виписки. Інформаційну довідку з Державного реєстру прав на підставі письмового запиту мають право о ... Читати далі »

Переглядів: 823 | Додав: Юлія | Дата: 19.03.2013 | Коментарі (0)

    Відповідно до частини восьмої статті 16 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація обтяжень проводиться на підставі заяви органу або посадової особи, якими встановлено обтяження, особи, в інтересах якої встановлено обтяження, уповноваженої ними особи.

... Читати далі »

Переглядів: 665 | Додав: Юлія | Дата: 13.03.2013 | Коментарі (0)

Плата за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, внесення змін до записів Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та надання інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.
 Відповідно до статті 29 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень», за проведення державної реєстрації прав та їх обтяжень справляється державне мито.
Законом України «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України «Про державне мито» щодо ставок за проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно від 20.11.2012 р. № 5508- ... Читати далі »
Переглядів: 785 | Додав: Юлія | Дата: 07.03.2013 | Коментарі (0)

На виконання наказу Міністерства юстиції України від 31.01.2013 р. № 190/5 "Про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги", Головне управління юстиції у Львівській області повідомляє про проведення конкурсу адвокатів, які залучаються до надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області.
УВАГА! Зразки заяви, біографічної довідки та анкети розміщено на офіційному веб-сайті Координаційного центру з надання правової допомоги:
htt://legalaid.gov.ua/ua/konkurs-advokativ/tretiy-konkurs-advokativ
 
Переглядів: 515 | Додав: Юлія | Дата: 04.03.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 25 26 27 28 29 30 »

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський