Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » Архів матеріалів

Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо майна, що є особистою приватною власністю дружини, чоловіка Верховна Рада України постановляє:
1. Внести до Сімейного кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2002 р., № 21-22, ст. 135) такі зміни:
1) частину першу статті 57 доповнити пунктами 4 і 5 такого змісту:
"4) житло, набуте нею, ним за час шлюбу внаслідок його приватизації відповідно до Закону України "Про приватизацію державного житлового фонду";
5) земельна ділянка, набута нею, ним за час шлюбу внаслідок приватизації земельної ділянки, що перебувала у її, його користуванні, або одержана внаслідок приватизації земельних ділянок державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій, або одержана із земель державної і комунальної власнос ... Читати далі »
Переглядів: 554 | Додав: Tatyana | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)

30 травня 2012 року відбулося засідання Червоноградської міської МКМР з правової освіти населення під головуванням керуючого справами виконавчого комітету Червоноградської міської ради Тимчишина Г.Р.
Відповідно тематичного плану на засіданні розглядалися наступні питання:
- Попередження негативних явищ в молодіжному середовищі та проблеми у формуванні в молоді здорового способу життя. (доповідач - начальник відділу у справах молоді, дітей та сім’ї – Б.Я. Красільчук);
- Правове виховання дітей дошкільного віку, як необхідна складова створення системи безперервної освіти і виховання нового покоління громадян України (доповідач - методист дошкільного навчального закладу № 19 «Зірочка» М.Б. Жигайло);
- Сприяння розвитку сімейних форм виховання дітей позбавлених батьківського піклування (доповідач: директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді - В.П. Лобай);
- Проводити широку правороз'яснювальну роботу серед громадян, ... Читати далі »
Переглядів: 682 | Додав: Tatyana | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)

Кабінет Міністрів утворив Координаційний центр з надання правової допомоги, який стане центральною координуючою установою в Україні, що займатиметься організацією системи безоплатної правової допомоги населенню. Відповідну постанову про створення Центру було ухвалено сьогодні, 6 червня, під час засідання Уряду.

Як повідомив Міністр юстиції Олександр Лавринович, новоутворена установа відноситиметься до сфери управління Міністерства юстиції. Натомість Кабінет Міністрів ліквідував Центр правової реформи і законопроектних робіт при Міністерстві юстиції, який до цього часу займався питаннями організації системи безоплатної вторинної правової допомоги.

Новоутворений Координаційний центр здійснюватиме організацію системи надання безоплатної правової допомоги, забезпечуватиме взаємодію між суб’єктами надання безоплатної правової допомоги та контролюватиме якість надання такої допомоги, проводитиме аналіз практики правозастосування з відповідних питань, розроблятиме пр ... Читати далі »
Переглядів: 591 | Додав: Tatyana | Дата: 15.06.2012 | Коментарі (0)

30.05.2012 року у Червоноградському міському управлінні юстиції відбувся виїзний прийом громадян за участі начальника Головного управління юстиції - Багряка А.С., та начальника управління державної виконавчої служби - Паничка І.В..
Переглядів: 556 | Додав: Tatyana | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

У зв’язку із надходженням звернень від органів місцевого самоврядування щодо порядку виконання посадовими особами органів місцевого самоврядування положень статей 245 Цивільного кодексу України та 40 Закону України «Про нотаріат», в частині посвідчення довіреностей, прирівнюваних до нотаріально посвідчених, на виконання доручення Міністерства юстиції України № 13.1-32/225 від 03.05.2012, Червоноградське міське управління юстиції доводить до Вашого відома наступну інформацію.

У відповідності до статті 245 Цивільного кодексу України, довіреність особи, яка проживає у населеному пункті, де немає нотаріусів, може бути посвідчена уповноваженою на це посадовою особою органу місцевого самоврядування, крім довіреностей на право розпорядження нерухомим майном, довіреностей на управління і розпорядження корпоративними правами та довіреностей на користування і розпорядження транспортними засобами.

Статтею 40 Закону України «Про нотаріат» (надалі – Закон) визначено перелі ... Читати далі »
Переглядів: 1367 | Додав: Tatyana | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.
Стаття 40 Конституції України надає усім громадянам України право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, які зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
Крім Конституції України, питання реалізації громадянами свого права на звернення до органів юстиції регулюється:
Законом України «Про звернення г ... Читати далі »
Переглядів: 3005 | Додав: Tatyana | Дата: 01.06.2012 | Коментарі (0)

Відповідно до статті 85 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" (далі - Закон) дисциплінарне провадження щодо місцевих та апеляційних судів здійснює Вища кваліфікаційна комісія суддів України, а Вища рада юстиції - щодо суддів вищих спеціалізованих судів та суддів Верховного Суду України.

Для оперативного та ефективного розгляду питань відповідальності суддів при Вищій кваліфікаційній комісії суддів України функціонує служба дисциплінарних інспекторів.Дисциплінарні інспектори за дорученням члена Комісії попередньо аналізують заяви та повідомлення про неправомірні дії суддів.

Кожна особа має право безпосередньо звернутись зі скаргою на поведінку судді до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Відтак відповідно до частини другої статті 84 Закону право на звернення зі скаргою (заявою) щодо поведінки судді, яка може мати наслідком дисциплінарну відповідальність судді, має кожен, кому відомі такі факти.Вища кваліфікаційна комісія суддів ... Читати далі »
Переглядів: 578 | Додав: Tatyana | Дата: 29.05.2012 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 28 29 30

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський