Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » 2016 » Січень » 13 » Реформування системи державної реєстрації
10:00
Реформування системи державної реєстрації

У газеті «Голос України» за 12.12.2015 р. № 232 опубліковано Закон України «Про внесення змін до Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців» та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань» від 26.11.2015 р. № 835-VІІІ (даліЗакон № 835).

Зокрема, викладено в новій редакції Закон України від 15.05.2003 р. № 755-IV, яким, серед іншого:

  • передбачена низка доповнень до положень щодо громадських формувань;
  • розширено перелік відомостей, котрі має містити ЄДР;
  • виписано порядок оскарження рішень, дій, бездіяльності у сфері держреєстрації;
  • передано органам місцевого самоврядування, місцевим держадміністраціям, нотаріусам повноваження з надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб — підприємців тощо.

Як випливає із «Прикінцевих та перехідних положень» Закону № 835, нововведення мають запрацювати до 1 січня 2017 року. Саме до цієї дати Кабміну доручено забезпечити наповнення Єдиного державного реєстру:

  • органами ліцензування, державними адміністраторами й дозвільними органами — відомостями про діючі ліцензії та документи дозвільного характеру, що видані до цієї дати;
  • Мін’юстом — символікою громадських формувань, відомостями про громадські формування, що не мають статусу юридичної особи, та іншими відомостями про юридичну особу, які підлягають унесенню до цього реєстру при створенні юридичної особи відповідно до Закону № 835, але не були внесені до нього до зазначеної дати.

Водночас Законом № 835 передбачено: до 1 січня 2016 року (у разі наділення повноваженнями у сфері державної реєстрації до 1 січня 2016 року — у строки, визначені рішенням Кабміну) реєстраційні справи мають бути передані Міністерством юстиції України та його територіальними органами виконавчим органам міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київській, Севастопольській міським, районним, районним у містах Києві та Севастополі державним адміністраціям.

 

Переглядів: 595 | Додав: Юлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський