Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » 2015 » Липень » 20 » Порядок переходу юридичної особи на модельний статут
10:27
Порядок переходу юридичної особи на модельний статут

Укрдержреєстр зазначив, що законодавством передбачена діяльність на підставі модельного статуту тільки для товариств з обмеженою відповідальністю. Такий статут затверджений постановою Кабінету Міністрів від 16.11.2011 р. №1182.

Порядок переходу юридичної особи із затверджених установчих документів на модельний статут передбачає подання державному реєстратору наступних документів:

  • рішення про перехід;
  • реєстраційна картка («Форма 6», затверджена наказом Мін’юсту від 14.10.2011 р. №3178/5) про підтвердження відомостей про юридичну особу з відміткою про рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту;
  • примірник оригіналу статуту для проставляння штампу про те, що юридична особа з відповідної дати провадить діяльність на підставі модельного статуту (абз. 2 ч. 11 ст. 19 закону про держреєстрацію).

Датою початку здійснення діяльності юридичної особи на підставі модельного статуту є дата внесення відповідного запису до єдиного державного реєстру.

Юрособа, яка прийняла рішення про перехід з модельного статуту на розроблені ним установчі документи, подає державному реєстратору:

  • рішення про перехід;
  • реєстраційну картку («Форма 6») про підтвердження відомостей про юридичну особу з відміткою про рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених ним установчих документів (абз. 2 ч. 11 ст. 19 закону про держреєстрацію).

Юридична особа вважається чинним на підставі установчих документів з моменту державної реєстрації змін до установчих документів у порядку, встановленому ст. 29 закону про держреєстрацію (абз. 3 ч. 11 ст. 19).

Юридична особа, яка прийняла рішення продовжувати свою діяльність на підставі модельного статуту, або юридична особа, яка здійснювала свою діяльність на підставі модельного статуту і прийняло рішення продовжувати свою діяльність на підставі розроблених ним установчих документів, мають право подати державному реєстратору документи, встановлені ч. 11 ст. 19 закону про держреєстрацію, незалежно від настання строку щорічного підтвердження відомостей про юридичну особу.

Переглядів: 772 | Додав: Юлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський