Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » 2015 » Липень » 13 » Пілотний проект «Екстериторіальність» в системі державної реєстрації
12:35
Пілотний проект «Екстериторіальність» в системі державної реєстрації

З метою впровадження реформи в системі державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, 06 березня 2015 року набув чинності наказ Міністерства юстиції України від 27 лютого 2015 року № 282/5 «Про запровадження пілотних проектів у сфері державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців у деяких територіальних органах Міністерства юстиції України», зареєстрований в  Міністерстві юстиції України 27 лютого 2015 року за №229/26674

Даним наказом заплановано впровадження в містах Київ, Івано-Франківськ та Калуш пілотного проекту «Екстериторіальність», який нині діє у Київській та Вінницькій областях.

«Екстериторіальність» - це можливість подання документів для проведення державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців без прив’язки до адміністративно-територіальної одиниці, в якій зареєстрований суб’єкт підприємницької діяльності.

Пілотний проект «Екстериторіальність» полягає в поданні документів для проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місцезнаходження/місця проживання цих осіб, у межах усього переліку адміністративно-територіальних одиниць, у яких запроваджено реалізацію цього пілотного проекту (територіальні органи Міністерства юстиції України у Вінницькій та Київській областях, Головне управління юстиції у м. Києві, Івано-Франківське міське управління юстиції та Калуське міськрайонне управління юстиції Івано-Франківської області) у випадках, якщо такі документи подаються не за місцезнаходженням/місцем проживання юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців

Наприклад, фізична особа, яка постійно проживає в місті Вінниця та має намір стати підприємцем, зможе надати документи для проведення державної реєстрації державному реєстратору в місті Києві або в Івано-Франківську.

Окрім того, в зв'язку із впровадженням пілотного проекту в дію, юридичні особи та фізичні особи - підприємці, зареєстровані у м.Києві,  зможуть звертатись до будь-яких районів незалежно від державної реєстрації.

Запровадження пілотного проекту надасть можливість суб’єктам підприємницької діяльності оперативно вирішувати ті чи інші проблеми, пов’язані з внесенням інформації до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців незалежно від місця їх перебування.

Таке нововведення буде особливо актуальне в місті Києві, у зв’язку з тим, що саме в столиці України, в порівняні з іншими регіонами,  фактично перебуває найбільша кількість підприємців та представників юридичних осіб, які зареєстровані в інших регіонах України. Крім того, у зв’язку з введенням нових правил  стане можливим уникнути  проблем нерівномірного наповнення черг на прийом до державних реєстраторів.

Переглядів: 615 | Додав: Юлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський