Червоноградське міське управління юстиції

Статистика



Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Форма входу



Головна » 2015 » Грудень » 30 » Інформація щодо проставлення апостиля відділом ДРАЦС Червоноградського міського управління юстиції
09:24
Інформація щодо проставлення апостиля відділом ДРАЦС Червоноградського міського управління юстиції

          

          Відділ державної реєстрації актів цивільного стану Червоноградського міського управління юстиції у Львівській області доводить до відома мешканців міста Червонограда, Соснівки та селища Гірник, що наказом Міністерством юстиції України № 2268/5 від 11 листопада 2015 року внесено зміни до нормативно-правових актів Міністерства юстиції України, а саме, проставлення апостиля на офіційних документах , що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України, призначених для використання на території інших держав,  здійснюється відділами державної реєстрації актів цивільного стану.

          Ще до недавна, щоб отримати апостиль, потрібно було їхати до Києва, на сьогоднішній день – проставлення апостиля здійснюється у кожному відділі ДРАЦСу.

        Проставлення апостиля здійснюється за допомогою програмних засобів ведення Електронного реєстру апостилів, за заявою будь-якої особи, яка подає відповідний документ, шляхом її особистого звернення до відділу.

        Для проставлення апостиля заявник пред’являє посадовій особі документ, що посвідчує його особу (паспорт), та подає: оригінал документа, на якому проставляється апостиль, або його копію, засвідчену в установленому порядку; документ, про оплату послуги з проставлення апостиля, або документ, що підтверджує  право на звільнення від оплати, чи його засвідчена в установленому порядку копія.

         Документом, що посвідчує внесення плати, є квитанція, видана банком, платіжне доручення з відміткою банку, квитанція з платіжного терміналу, квитанція (чек) поштового відділення зв’язку.

         Плата, установлена за надання послуг з проставляння апостиля на офіційних документах, що видаються органами юстиції та судами, а також на документах, що оформляються нотаріусами України і призначених для використання на території інших держав, становить: для громадян України, іноземних громадян та осіб без громадянства – 3 неоподатковуванімінімуми доходів громадян; для юридичних осіб – 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

        Від унесення плати звільняються інваліди 1-ої і 2-ої груп, інваліди Великої Вітчизняної війни, громадяни, які належать до першої категорії потерпілих унаслідок Чорнобильської катастрофи, та діти-сироти у разі проставлення апостиля на документах, що стосуються безпосередньо цих громадян.

     За результатом прийняття заяви та документів, поданих для проставлення апостиля, заявнику видається відривна частина заяви, що містить відомості про номер заяви, дату її прийняття, кількість поданих документів, прізвище, ім’я та по батькові заявника і суму сплачених коштів за надання послуг з проставлення апостиля.

   Документи, подані для проставлення апостиля, розглядаються Міністерством юстиції України.

       Про результати розгляду заяви посадова особа інформує заявника, використовуючи його контактні дані.

        Документи, подані для проставлення апостиля, видаються заявнику або іншій особі, зазначеній заявником у заяві, можуть видаватися також іншій особі на підставі відповідної довіреності, наданій такій особі заявником.

           

Переглядів: 417 | Додав: Юлія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Начальник управління

Павло Робертович Деміховський